Biljart vereniging Agnes

 

35-ste Agnestoernooi biljarten 31/05/2024
Op 24 mei is het beroemde jaarlijkse biljarttoernooi, spelsoort libre, van BV Agnes uit Voorhout gestart en is dit inmiddels de 35e editie.
Met uitzondering van het weekend wordt er dagelijks in de middag gespeeld door maar liefst 64 deelnemers uit 15 verenigingen uit de regio.
Dit toernooi staat hoog aangeschreven bij de biljartliefhebbers en waren er dagelijks toch wel zo'n 55 mensen aanwezig; zowel deelnemers als toeschouwers. De biljartvereniging heeft een eigen clubhuis met maar liefst 4 biljarttafels op sportpark Elsgeest te Voorhout (waar ook voetbalvereniging Foreholte is gehuisvest).
Dagelijks worden er 4 rondes gebiljart en gaat de winnaaar door naar de volgende ronde. Uitsluitend in de eerste ronde heeft men bij verlies een herkansing voor een plaatsing in de verliezers poule.
Donderdagavond 30 mei vonden de kwartfinales plaats, elk nog 16 spelers, en bepaalden zij wie er vervolgens de volgende dag de halve finale en aansluitend de finale mochten spelen. Iedere speler heeft een zekere handicap waarin is vastgesteld hoeveel caramboles hij dient te maken. Zowel binnen de eigen vereniging, als bij wedstrijden tussen onderlinge verenigingen, wordt met deze handicap rekening gehouden. In theorie kan een speler die bv 50 caramboles dient te maken winnen van een speler die maar liefst 80 caramboles moet maken. De vorm van de dag en het gevoel van in de wedstrijd zitten is dus erg belangrijk. Concentratie hebben en behouden is het toverwoord!
Vrijdagmiddag waren de 2 finales van de winnaars- en de verliezerspoule.
De spelers van de Agnes hebben goed gespeeld in dit toernooi en hadden in beide finales een speler. De winnaarspoule werd een prooi voor ons lid Rene de Groot. Rene speelde erg overtuigend en maakte weinig fouten en wist zijn tegenstander de heer Ton van Leeuwen uit Leidschendam te verslaan en mocht de wisselbeker in ontvangst nemen.
In de zgn. troostpoule moest ons lid Hans Willemse het opnemen tegen Andre vd Aart uit Noordwijk. Hans is een echte publiekspeler; doch vandaag moest hij zijn meerdere erkennen in Andre. De verschillen waren minimaal, doch uiteindelijk blijft er toch een winnaar over.
Aansluitend werden de winnaars door de voorzitter Cor van Steijn in het zonnetje gezet. Cor bedankte de vele vrijwilligers van de vereniging voor hun inzet om er weer een geslaagd toernooi van te maken. Uiteraard werden ook de deelnemers voor hun sportiviteit en waardering bedankt.
Dus dames en heren vanaf 55 jaar, zoekt u een leuke hobby bij een gezellige biljartvereniging kijk dan eens voor meer informatie op de webstie van www.bvagnes.nl
U zult hier geen spijt van krijgen!

Kees van Velzen clubkampioen 18/05/2024
Vrijdag 4 mei werden de halve finales en finales van de playoffs gespeeld. Kees van Velzen was duidelijk de sterkste en werd zo clubkampioen 2023-2024.
Voor een verslag van de playoffs klik je hieronder
Meer lezen: https://www.bvagnes.nl/playoffs-finales.php?type=4