Biljart vereniging Agnes


PLAYOFFS

Hans Willemse is de clubkampioen van het seizoen 2021-2022 geworden. In de halve finale wist hij Aad van der Poel te verslaan. In de andere halve final leek Rene van der Spek opweg naar een sensationele zege. Middels twee series van 17 wist Theo van Schie echter weer op voorsprong te komen. Het slot van de partij was zinderend spannend. Rene leek de partij uit te maken. Het laatste benodigde punt was echter net een horde te ver. De bal ging net achterom waarna Theo met een slotserie de partij toch nog in zijn voordeel wist te beslissen.

In de finale tussen Hans en Theo waren veel beurten nodig. De zenuwen speelden duidelijk een rol. Hans was tesnslotte degene die beslag wist te leggen op de felbegeerde wisselbeker behorend bij de clubkampioen.

Bij de prijsuitreiking werden ook de kampioenen van de afgelopen onderlinge competitie in het zonnetje (lees bloemetje) gezet. Uit handen van voorzitter Cor van Steijn ontvingen zij allen een beker en bloemen. De prijs voor de "Speler van het jaar" voor de speler die zijn moyenne het meest procentueel verbetert ging naar Kees Duindam. Zijn nmoyenne wist hij te verhogen van 0,400 naar 0.679. Het spreekt voor zich dat de beginnende biljarter hierop de meeste kans maakt. Deze prijs is dan ook bedoeld als aanmoediging om te proberen het moyenne te verbeteren.

Het werd een gezellige middag. Het was de laatste competitiedag van Bert Pilaszek. Eind juli gat hij verhuizen naar het oosten van het land. Hij zorgde voor heerlijke hapjes en een drankje. En als verrassing had hij voor iedereen nog een biljartkrijtje als afscheidscadeau, allemaal door hem ook nog ingepakt in cadeaupapier. Dank Bert voor deze geste.

Alle prijswinnaars gefeliciteerd!UITSLAGEN FINALES
      uitslag
Halve finales (vrijdag 6 mei 2022 - 13.30 u)
Theo van Schie - Rene van der Spek 10-9 (29)
Hans Willemse - Aad van der Poel 10-5 (27)
Finale (vrijdag 6 mei 2022)
Hans Willemse - Theo van Schie 10-8 (31)