Biljart vereniging Agnes


PLAYOFFS

In de poulefase van de playoffs waren de spelers va de 2-de klasse goed op dreef. Zowel de beide periodekampioenen als de kampioen van de gehele competitie wisten zich te laatsen voor de finaledag. René van der Spek was de vierde man die zich, niet geheel onverwacht, wist te plaatsen. In een bomvolle Kleine Agnes werd bij de loting René de Groot gekoppeld aan René van der Spek. Na een sterke start zag René de Groot zijn opponent langzaam maar zeker uitlopen en was de eerste finaleplaats voor René van der Spek een feit. Op de andere tafel leek Bart van Sprang onder de indruk van de ambiance. Jan Regeer ging in een constante partij eenvoudig naar de zege met een moyenne van bijna 2.

De finale tussen Jan en René stond bol van de spanning. Jan kon zijn goede spel van de halve finale niet voortzetten. Het werd een spannende strijd met missers en achterommetjes. Beide spelers hadden kansen op de winst met allebei nog 2 caramboles te maken. Jan had hierin zijn zenuwen het beste in bedwang en werd terecht de clubkampioen van het seizoen 2022-2023. Met dank aan ome Sjors! Jan ontving de wisselbeker uit handen van voorzitter Cor van Steijn. Cor begon zijn prijsuitreiking met John van Dijk te bedanken voor het regelen van de competitie met zijn 825 wedstrijden. De kampioenen van alle 7 klassen ontvingen een beker en de bijbehorende bloemen.

De wisselbeker voor de "speler van het jaar" was voor René van der Spek. Deze prijs is voor de speler die zijn moyenne het meest verbetert. Hij is bedoeld als een aanmoediging voor vooral de beginnende speler. René verbeterde zijn moyenne met 33 procent. Als niet beginneling een puike prestatie.